Επίσκεψη στο ”Piccolo Posto”

Την περίοδο αυτή, στο μάθημα των Φυσικών της Ε τάξης, ασχολούμαστε με το πεπτικό σύστημα και τη διατροφή. Στα πλαίσια του μαθήματος, η εκπαιδευτικός Κουτσίκου Θεοδώρα και οι μαθητές του Ε2, επισκεφθήκαμε το κατάστημα “Piccolo Posto”. Το εργαστήριό του βρίσκεται στον πρώτο όροφο του χώρου που στεγάζεται το κατάστημα, στην παραλιακή οδό της πόλης της Σάμου. Μόλις μπήκαμε, η μυρωδιά του φρέσκου παγωτού μας κατέκτησε. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου μας ξενάγησε στις διάφορες διαδικασίες παραγωγής του παγωτού, από την ανάμειξη των συστατικών μέχρι τη διαδικασία κατάψυξης. Μάθαμε για τις διαφορετικές γεύσεις και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως φρέσκο γάλα, φυσικά φρούτα και ξηροί καρποί. Εντυπωσιαστήκαμε με τον τρόπο που τα χρώματα και οι γεύσεις δημιουργούνται με φυσικά συστατικά. Στο τέλος της ξενάγησης, δοκιμάσαμε το παγωτό που φτιάξαμε. Η επίσκεψη αυτή μας έκανε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την τέχνη του παγωτού, τη φροντίδα που απαιτεί η παραγωγή του και τη σημασία που έχουν τα ποιοτικά υλικά στη διατροφή μας.

Η εκπαιδευτικός του Ε2

Κουτσίκου Θεοδώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *