17 Νοέμβρη!

17η Νοέμβρη…

Η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας! Πολλές οι απορίες για το γιατί και το πώς καταλύθηκε η δημοκρατία μας. Πολλές οι αγωνίες για το πώς οι άνθρωποι ζούσαν στη σκιά της δικτατορίας και για το πώς κατάφεραν τελικά να επαναφέρουν τη δημοκρατία στον τόπο μας.

 Προσεγγίσαμε το θέμα πολύπλευρα. Για να κατανοήσουμε τα δύο αυτά πολιτεύματα ως έννοιες, τα προσεγγίσαμε μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Δύο από τα βιβλία τα οποία επεξεργαστήκαμε ήταν “Η κυρά δημοκρατία” της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου και “Τα γενέθλια” της Ζωρζ Σαρή. Είδαμε και ακούσαμε, μάθαμε και νιώσαμε τα βασικά δικαιώματα που οι άνθρωποι στερήθηκαν μέσα από βίντεο εκπαιδευτικά και κυρίως μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν ή και συμμετείχαν στη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Έπειτα, όπως κάθε φορά, γίναμε κι εμείς ενεργοί πολίτες και εκφράσαμε την ανάγκη μας να είμαστε ελεύθεροι! Την εκφράσαμε με τις δικές μας εκλογές στην τάξη, με τις δικές μας αφίσες και τις δικές μας εικαστικές δημιουργίες, με ένα κόκκινο γαρύφαλλο ως απότιση φόρου τιμής σε αυτούς και αυτές που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία όλων μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *