Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αερολιμένα «Αρίσταρχος» και στο Λιμεναρχείο Σάμου!

Το καλοκαίρι όλο και πλησιάζει και τα παιδικά μυαλουδάκια ονειρεύονται ταξίδια…. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλευτήκαμε οι Γ’ και Δ’ τάξεις του σχολείου μας και στα πλαίσια των μαθηματών “Μελέτη Περιβάλλοντος” και “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”, επισκεφθήκαμε το αεροδρόμιο Σάμου “Αρίσταρχος” και το Λιμεναρχείο Σάμου. Ενημερωθήκαμε για όλη τη διαδικασία την οποία περνάει ένας/ μία επιβάτης προκειμένου να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος. Όλα αυτά φυσικά στην πράξη σαν να ήταν να ταξιδέψουμε πραγματικά! Επιπλέον μάθαμε πώς να διαχειριζόμαστε πιθανές αναπάντεχες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το να χαθεί η βαλίτσα μας  ή να υποστεί κάποιες ζημιές κατά τη μεταφορά της στο αεροσκάφος, ως ενημερωμένοι εν δυνάμει ταξιδιώτες. Στη συνέχεια μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη! Επισκεφθήκαμε τον πύργο ελέγχου, όπου και μάθαμε κάποια πράγματα για το πώς ρυθμίζεται η εναέρια κυκλοφορία αλλά και πώς υλοποιείται κάθε φορά η τόσο σημαντική απογείωση και προσγείωση των αεροπλάνων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψή μας όμως, δεν τελείωσε εκεί! Αφού δεχθήκαμε τα αναμνηστικά και τα κεράσματα που είχε ετοιμάσει για εμάς το προσωπικό του αεροδρομίου που μας ξενάγησε, επισκεφθήκαμε το Λιμεναρχείο Σάμου. Εκεί μάθαμε σημαντικά πράγματα για το πώς να μένουμε ασφαλείς στις παραλίες του νησιού μας και άλλων περιοχών που πιθανόν να επισκεφθούμε. Επίσης μάθαμε ότι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη θάλασσα και όλα τα πλάσματα γύρω μας και να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη δύναμη της θάλασσας. Τέλος, αφού μιλήσαμε για τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος, επισκεφθήκαμε και ένα σκάφος μέσω του οποίου υλοποιείται μέρος του ρόλου του.

Για όλα τα παραπάνω ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους και τη διοίκηση και των δύο φορέων που, όχι μόνο μας δέχτηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εκφράσαμε την επιθυμία μας να τους επισκεφθούμε, αλλά μας δέχτηκαν με θέρμη και μας ξενάγησαν με μεγάλη προθυμία και ευγένεια.

Στιγμιότυπα από τον Αερολιμένα και το Λιμεναρχείο.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων,

Μαρία Θεοδωρίδου, Μαρία-Χριστίνα Ψαρουδάκη και Ναυσικά Σίσκου

Συνοδός εκπαιδευτικός: Αλίκη Ντάπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *